A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése

miert-erdemes

Ne maradj le!

Miért maradsz le!

Fizetési megoldások
TOP termékek
Facebook
Partnereink

DPD futár

RunCard

Csatlakozz, nálunk 15% kedvezményre jogosít!

Tanúsítvány
Hírlevél
Összehasonlítás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Látogatók
0
3
9
7
0
1
4

A Cyclo-cross versenyekről


cyclo10.jpg


A CYCLO-CROSS lényege

 

Legjobban egy kritériumversenyre hasonlít a cyclo-cross, ami terepen van rendezve. Egyrészt földutak, rétek, füves területek, másrészt aszfalt, lépcsők, mesterséges akadályok nehezítik a pályát. A lépcsőkre és az akadályokra azért van szükség, mert -15 és +15 fok közötti versenyeken átfagynának a versenyzők, ha folyamatosan 40-50 km/ó-val hajtanak. A verseny mivel nagyrészt a téli hónapokban zajlik, általában sárban, hóban kell helytállni a versenyzőknek. A verseny érdekessége még, hogy nem adott kilómétert, vagy körszámot kell megtenni, hanem az időtartam a fix. Egy kör 2500-3000 méter hosszú, s az első kör ideje adja meg a körszámot. Férfi elite versenyen ez 60 perchez kell közelítsen, minél jobban. A pályán van lehetőség bringacserére is, ehhez ki kell menjen a versenyző a depóba, ami persze 3-10 másodperc hátrány, viszont egy új tiszta bringát kap vissza a versenyző, amivel pár körig előnyt élvezhet.

cyclo

 

Miért olyan népszerű a cross?

A cross szezon pont az országúti és MTB szezon végén kezdődik. Nézői szemmel is sokkal egyszerűbb a verseny, mint egy több napos versenynél. A taktika sokkal egyértelműbb, hisz az nyer, aki a leggyorsabb 1 óra alatt, s így a taktika háttérbe szorul, s előtérbe az erőnlét, a robbanékonyság és persze a kerékpár kezelése áll.

cyclo

Ruházat

A cyclo-cross hideg-időjárásban tartott verseny, így nagyobb hangsúlyt kap a melegebb ruházat, mint például a hosszú ujjas felső. Mountain bike-os cipőket vesznek fel, mivel itt sokszor kell a kerékpárral futni, sőt a cipők talpában minden esetben szegeket csavarnak, amik még jobb talajfogást adnak akár fagyott talajon is.

cyclo

cyclo

cyclo

cyclo

cyclo

cyclo

cyclo

Webáruház készítés