Kizárólag Japán kivételes termőterületeiről származó, eredeti Matchát nevezhetjük a teák ékkövének. A Matcha az árnyékolási technikával termesztett japán zöld teák egyik legrégebbi fajtája. Már több mint 800 éve használják a buddhista zen szertartásoknál, és sokáig a császári udvar és a japán elit privilegizált itala volt. A kivételes termesztési eljárás és a szinte már alkimista jellegű feldolgozás telt ízű és aromájú italt hoz létre, igen jótékony testi-lelki hatásokkal. Egyetlen csésze Matcha tea jótéteményei 10 csésze általánosan ismert zöld teáéval egyenértékű.
Alkalmazása
- a legjobb minőségű, leghatékonyabb zöld tea a világon
- felgyorsítja az anyagcserét, de fenntartja a test energiaszintjét
- megnyugtatja az elmét, felfrissíti a lelket, segíti a tisztánlátást
- javítja a memóriát és a hangulatot
- cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott, csökkenti a vércukorszintet
- a Matcha révén négyszer gyorsabban égetjük el a zsírokat
- nem kell áztatni, közvetlenül alkalmazható megerősíti a meggyengült szervezetet, hasznos lábadozás, csökkent ellenálló-képesség és fizikai terhelés esetén
Hatóanyagai
A Matcha tea kivételes hatása nemcsak a különleges árnyékolási technika következtében létrejött, egyedülálló hatóanyagoknak, hanem hatalmas koncentrációjuknak is köszönhető. Egyedülálló antioxidáns hatóanyagai a katechinek, ezek közel 60%-a EGCG. A Matcha nagy mennyiségben tartalmaz l-teanin természetes aminosavat.
Energetikai jellemzés
A Matcha tea fogyasztásával a Tűz elemet erősítjük a testünkben.